[歌詞]香港觀光歌 樂園(機動武鬥傳G剛彈)

光画社動畫卡拉 作者/作品介紹 活動告知 歌曲點播 製作教學
歡迎有志社員加入動畫卡拉製作的行列!!

版主: skyrain

回覆文章
巽風

[歌詞]香港觀光歌 樂園(機動武鬥傳G剛彈)

文章 巽風 » 2006-03-18, 00:17

香港觀光歌 樂園
作詩:前田耕一郎/作曲編曲:岩崎元是/歌:關智一 天野由梨

食腹! 廣東料理腹!
! ! ! 伊勢! 巢…!
。見 店 !
TAXI運聞 言葉 !
間迷子! 交番 !
! 屋台何食!

買持! 商品 持!
! ! ! 寶石! 皮製品…!
。見 店 !
怪笑 山持來!
間買! 本偽 !
買! 烏龍茶 空港買歸!

!    

香 抱
君乘 天星小輪
100萬 夜景光
頰寄 見

* …樂園…花…
…樂園…戀…香港

 
水浮 酒家
予約 忘
夜景 見
…樂園…花…
…樂園…戀…香港
…樂園…夢…
…樂園…"香港"

*2回repeat

廣東語 ver.

如果你無食過廣東[口既]小菜
咁你[口既]損失實在係太多
廣東美食多到一籮籮
魚翅白灼蝦同冰糖燕窩

一張地圖點去睇真[口的]
唔識講英文開口咿咿哦哦
的士司機佢聽到暈陀陀
卒之迷失[口左]路 搵唔到派出所

想醬肚邊度有大排檔?
食完海鮮拍拖再遊[口下]香港
搭架叮叮遊去西灣河
再轉搭地鐵到宮關去karaoke

齊齊與你shopping名牌衫褲多
價廉物美真係購物[口既]天堂
洗水絲 金銀首飾 皮鞋手袋
一張地圖點show得清楚

售貨女郎推介買到出血又如何
買[口野]最好係尖沙嘴同廟街平貨
伊勢丹 永安 三越 裕華百貨
唔買又買結果買呀買到我傻

睇真[口的]太平山下老襯多
真真假假唔知點分D冒牌貨
錢銀用哂今次唔識笑呵呵
剩係買到烏龍茶包無奈何

你好嗎!
我喜歡你呀!
我鍾意你[口的]錢

頌讚香港景緻好
在這芬芳海港
天星燦爛笑著與你夜航
夜到淺水灣看海
伴你香港仔拜訪
海景這樣美令我嚮往
We Like Hong Kong!
陪著你走
We Love Hong Kong!
情繫倆心
Paradise For You!
甜蜜笑聲
Paradise For Me!
誰是愛我
盡覽香港的美景
夜意山頂欣賞

陪著你走
We Love Hong Kong!
情繫倆心
Paradise For You!
甜蜜笑聲
Paradise For Me!
誰是愛我
盡覽香港的美景
夜意山頂欣賞
牽手結伴笑踏這個樂園
步進廣東小菜館
為你點心精選
香港你是我夢裡心愛

---------------------------------------------------------------------------------------
ㄜ 簡單的說是老歌一首!有粵語版跟日文版有興趣的人可以跟我伸
圖檔
有手機不給人號碼!為的是有不會響的電話 每天更換天花板!為的是有沒看過的天井! 作戰艦不裝CIWS 只是為了大喊:左舷的在幹嘛!彈幕太薄!
Bradley
聯繫:

文章 Bradley » 2006-03-18, 00:27

我為什麼看不到......囧
巽風

文章 巽風 » 2006-03-18, 00:31

看不到?是指文的內容嗎? 不會吧!
我這邊是正常運作耶!
你一定沒有大喊!GUNDAM FIGHTER~! READY~! GO~~~!
圖檔
有手機不給人號碼!為的是有不會響的電話 每天更換天花板!為的是有沒看過的天井! 作戰艦不裝CIWS 只是為了大喊:左舷的在幹嘛!彈幕太薄!
回覆文章